Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مازیار وکیلی: اولین جایزه اسکار به بهترین فیلم خارجی زبان در سال ۱۹۴۷ اهدا شد. اما این بخش تا سال ۱۹۵۶ در میان جوایز اصلی آکادمی اسکار جایی نداشت. اولین برنده این جایزه ویتوریو دسیکا ایتالیایی بود که آن را در سال ۱۹۴۷ به خاطر واکسی کسب کرد. از این سال که آکادمی تصمیم گرفت به فیلم‌های خارجی زبان هم جایزه اسکار اهدا کند تا به امروز فرانسه با ۳۹ بار نامزدی و ایتالیا با ۱۴ جایزه بیشترین نامزدی و جایزه را در مراسم اسکار کسب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینمای ایران خیلی دیر به صرافت افتاد به مراسم اسکار نماینده‌ای معرفی کند. اولین نماینده سینمای ایران که به آکادمی اسکار معرفی شد دایره مینا داریوش مهرجویی بود که در آن سال به توفیقی دست نیافت و نتوانست راهی به جمع پنج نامزد نهایی این بخش پیدا کند. همین اتفاق برای فیلم معرفی شده سال بعد هم افتاد و باد صبا از حضور در میان نامزد‌های این بخش بازماند.

پس از انقلاب سال ۵۷، سینمای ایران تا سال ۱۳۷۳ فیلمی را به آکادمی اسکار معرفی نکرد. سرانجام سال ۱۳۷۳ مسئولان فرهنگی کشور تصمیم گرفتند هر ساله نماینده‌ای از سینمای ایران را به آکادمی اسکار معرفی کنند. اولین نماینده سینمای ایران در سال‌های پس از انقلاب فیلم زیر درختان زیتون عباس کیارستمی بود که باز هم نتوانست راهی به پنج نامزد نهایی این بخش پیدا کند.

سینمای ایران برای کسب اولین نامزدی اسکار باید چهار سال دیگر صبر می‌کرد. مجید مجیدی با بچه‌های آسمان اولین کارگردان ایرانی بود که توانست جایی میان پنج نامزد نهایی این بخش دست و پا کند. اما مجیدی در این سال قافیه را به کمدی جنگی پُر سر و صدا روبرتو بنینی زندگی زیباست باخت و نتوانست اولین اسکار را هم برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد.

اولین اسکار سینمای ایران را اصغر فرهادی با فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. جدایی در آن سال نه تنها توانست در جشنواره‌های اروپایی (مثل برلین) بدرخشد بلکه توانست اکثر جوایز فصل جوایز در آمریکای شمالی را هم به دست آورد. به همین خاطر بود که کسب اسکار توسط این فیلم قطعی به نظر می‌رسید که سرانجام هم این اتفاق افتاد و جدایی موفق شد جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را به دست بیاورد. اما این تنها افتخار جدایی در آن سال نبود. فیلم فرهادی علاوه بر این‌که در بخش بهترین فیلم خارجی زبان کاندیدا شده بود توانست در بخش بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی هم نامزد دریافت جایزه شود که البته قافیه را در این بخش به وودی آلن باخت و جایزه به نیمه شب در پاریس رسید.

اصغر فرهادی چند سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۴ هم توانست این جایزه را برای فیلم فروشنده کسب کند و با پشت سر گذاشتن نمایندگان استرالیا، آلمان، دانمارک و سوئد دومین اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد و با کسب این جایزه در کنار بزرگانی همچون فدریکو فلینی، اینگمار برگمان و کارلوس سائورا که پیش از او دو بار موفق به کسب اسکار شده بودند قرار بگیرد.

سینمای ایران هم از سال ۱۳۷۳ همه ساله فیلمی را به مراسم اسکار معرفی می‌کند. با احتساب معرفی نفس در سال گذشته سینمای ایران تا به امروز تنها ۲۳ بار به معرفی فیلم به آکادمی اسکار مبادرت ورزیده است. امسال ۶۰ فیلم شانس معرفی به اسکار را داشتند که طی روز‌های گذشته نام سه فیلم به عنوان نامزد‌های نهایی معرفی به اسکار اعلام شد. بدون تاریخ، بدون امضاء، تنگه ابوقریب و شماره ۱۷ سهیلا سه فیلمی بودند که به عنوان نامزد‌های نهایی معرفی به آکادمی اسکار معرفی شدند که در نهایت فیلم وحید جلیلوند یعنی بدون تاریخ، بدون امضاء به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد.

یادمان نرود که برنده اسکار بهترین فیلم خارجی زبان لزوماً بهترین فیلم همان سال نیست. بلکه برنده نهایی فیلمی است که خیلی خوب بازاریابی شود و برایش تبلیغات صورت گیرد. این درست است که تا به امروز نود درصد فیلم‌های برنده اسکار بهترین فیلم خارجی زبان فیلم‌های شایسته‌ای بودند (از جمله جدایی نادر از سیمین)، اما این فیلم‌ها باید برای مطرح شدن توسط کمپانی‌های مشهوری خریداری و تبلیغ شوند تا شانس‌شان برای کسب اسکار بهترین فیلم خارجی زبان بالا برود.

از طرف دیگر این فیلم‌ها باید پیش از حضور در مراسم اسکار حداقل شهرتی داشته باشند تا کمپانی‌های پخش فیلم حاضر باشند روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند. با در نظر گرفتن تمامی این شرایط بدون تاریخ، بدون امضاء اثر وحید جلیلوند هم بخاطر جوایزی که در جشنواره ونیز به دست آورده و هم به خاطر مضمون اجتماعی‌اش بهتر از سایر فیلم‌ها می‌توانست توجه کمپانی‌های معتبر پخش فیلم را جلب کند. اما این‌که فیلم مذکور چقدر شانس دارد جایزه اُسکار را ببرد بحث دیگری است. باید منتظر بود و دید کشور‌های دیگر چه فیلم‌هایی را به آکادمی معرفی می‌کنند.

همچنین باید دید تهیه‌کنندگان بدون تاریخ بدون امضاء (که احسان علیخانی مجری پُرحاشیه تلویزیون هم جزو آنهاست) می‌توانند پخش کننده مطلوبی پیدا کنند. اگر بدون تاریخ، بدون امضاء خوب معرفی و بازاریابی شود برای کسب اسکار بدون شانس نخواهد بود وگرنه بعید است اسکار سوم را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد؛ همچنانکه جدایی اصغر فرهادی تا قبل از اسکار تمامی جوایز فصل جوایز را درو کرد و بعد به اسکار رسید. فروشنده هم به خاطر اعتباری که نام فرهادی داشت اسکار را کسب کرد. ولی فیلم جلیلوند چنین ویژگی‌هایی ندارد و باید تلاش کند خوب معرفی شود. باید منتظر ماند و دید آیا امسال سینمای ایران موفق به طلسم شکنی می‌شود و اسکار سوم را بدون کمک اصغر فرهادی به ایران می‌آورد یا خیر.

اسکار چگونه جایزه می‌دهد؟

آکادمی اسکار مدت‌هاست که الزامی برای اکران فیلم‌های معرفی شده برای این بخش در خاک آمریکا ندارد. اما تاکید دارد که فیلم‌های معرفی شده به آکادمی باید هفت روز در سینما‌های تجاری کشور مبدا اکران شوند. قانون بعدی که آکادمی درباره آن بسیار سخت‌گیر است زبان فیلم است. طبق قوانین آکادمی اسکار برای بخش بهترین فیلم خارجی زبان باید اکثر دیالوگ‌های فیلم معرفی شده غیر انگلیسی باشند. البته لزومی ندارد که دیالوگ‌ها حتماً به زبان رسمی آن کشور ادا شوند و صرف این‌که اکثر عوامل سازنده متعلق به کشور مذکور باشند و دیالوگ‌ها هم انگلیسی نباشند می‌تواند اعضای آکادمی را برای حضور آن فیلم در میان نامزد‌های نهایی مجاب کند.

نکته دیگری که برای اعضای آکادمی اسکار بسیار مهم است این است که اکثر عوامل سازنده فیلمی که به آکادمی اسکار معرفی می‌شوند عضو کشور مبدا باشند وگرنه آکادمی فیلم مذکور را واجد شرایط لازم برای حضور در میان نامزد‌های نهایی نخواهد دانست. اتفاقی که برای شهوت، احتیاط آنگ لی اُفتاد و آکادمی، چون اکثر عوامل این فیلم غیر تایوانی بودند آن را به عنوان نماینده تایوان در مراسم اسکار نپذیرفت. همچنین فیلم معرفی شده باید خارج از خاک آمریکا ساخته شده باشد تا بتواند به عنوان نماینده یک کشور به آکادمی معرفی شود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بدون تاریخ بدون امضا نوید محمد زاده نماینده اسکار وحید جلیلوند اسکار نماینده ایران در اسکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۲۶۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

امتداد - در نشست روز دوشنبه مورخ سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور دکتر سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن و دکتر علی استاد هاشمی رئیس کل بیمه مرکزی ایران، تفاهم‌نامه‌ همکاری‌های مشترک درخصوص توسعه خدمات‌رسانی به مشتریان منعقد شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، این تفاهم نامه با هدف توسعه همکاری های فیمابین در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، ارائه محصولات بیمه‌ای به ویژه محصولات جدید و نوآورانه بیمه‌ای به متقاضیان، ارائه انواع تسهیلات و خدمات بانکی و سپرده‌گذاری وجوه بیمه مرکزی در بانک مسکن با رعایت قوانین و مقررات مربوط به امضا رسید.

افزایش رضایتمندی و خدمت‌رسانی حداکثری به مردم شریف ایران اسلامی با معرفی محصولات بانکی- بیمه‌ای
دکتر سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن در خصوص قرارداد همکاری فوق گفت: پس از بررسی‌های به عمل آمده و برگزاری جلسات کارشناسی متعدد در راستای افزایش رضایتمندی مشتریان، ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمت رسانی به ملت شریف ایران اسلامی و توسعه و گسترش تعاملات و همکاری‌های مشترک فیمابین نظام بانکی و صنعت بیمه کشور، تفاهم‌نامه‌ای درخصوص خدمت‌رسانی حداکثری به مردم شریف کشورمان از طریق ارائه محصولات بانکی – بیمه ای منعقد شد.
همچنین مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به تاثیر مثبت توسعه بخش مسکن بر رونق اقتصادی کشور گفت: توسعه بخش مسکن، تاثیر بسزایی بر رشد اقتصادی کشور دارد و ضرورت برنامه‌ریزی برای تحول و پیشرفت بخش مسکن در جهت تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) بر کسی پوشیده نیست. در واقع توجه به این بخش می‌تواند موتور محرکه بسیاری از بخش‌های اقتصادی و به حرکت درآمدن چرخ توسعه بسیاری از کسب و کارها و در نهایت اشتغالزایی برای جوانان این مرز و بوم باشد.
وی گفت: در تفاهم‌نامه مشترک فیمابین بانک مسکن و بیمه مرکزی، حوزه‌های همکاری بسیاری به ویژه در ارائه بسته‌های بانکی – بیمه‌ای به هموطنان در نظر گرفته شده است تا فرصت خدمت‌رسانی به مردم عزیز در این دو صنعت با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری فراهم شود.
دکتر حسینی با اشاره به ظرفیت‌های متنوع بانک مسکن و توانمندی‌ها و مزیت‌های رقابتی شرکت‌های تابعه در حوزه‌های تخصصی مختلف، گفت: تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی دارای ابعاد مختلفی است و این همکاری‌ها در بخش‌های مختلف از جمله: بازار سرمایه، نظامات کارگزاری مالی، تنوع و نوآوری در محصولات و به طور کلی گسترش فعالیت و تعامل دو صنعت بانک و بیمه است.
وی ادامه داد: بانک مسکن با اتکا به شعار قرآنی خود (آیه ۸۰ سوره مبارکه نحل)، سعی بر ساخت مسکن به عنوان محلی امن، آرام و مقدس برای مردم عزیزمان دارد و رویکرد همه همکاران گرامی بانک مسکن این است که ما خادمان مردم هستیم و کار و خدمت ما به مردم، یک وظیفه و تکلیف الهی است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: امیدوارم به موجب این تفاهم نامه و عزم و اراده‌ طرفین بر توسعه همکاری‌های مشترک، بتوانیم با ایجاد هم‌افزایی میان دو حوزه اقتصادی مهم بانک و بیمه و ارائه محصولات نوین در این دو صنعت، شرایط و امکانات خوبی را برای خدمت به هموطنان عزیزمان فراهم کنیم.
دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح اهداف عالی بانک مسکن و اقدامات اخیر در حوزه ساخت و ساز، شهرسازی با رویکرد تمدن‌‌سازی و استفاده از الگوی معماری ایرانی – اسلامی در کشور پرداخت و بر برنامه‌های این بانک در ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور و ساخت شهرهای ساحلی در بندرعباس با بهره‌گیری از به روزترین فناوری و معماری اصیل ایرانی تاکید کرد.

افزایش ضریب نفوذ بیمه با ارائه محصولات بانکی- بیمه ای به آحاد مردم
دکتر علی استادهاشمی مدیرعامل بیمه مرکزی نیز به خبرنگار هیبنا گفت: بانک مسکن ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صنعت بیمه کشور و بیمه مرکزی دارد. این بانک وظیفه محور با تعدّد مشتریان، فرصتی است که بتوانیم خدمات بیمه‌ای را به مشتریان این بانک ارائه کنیم و افزایش ضریب نفوذ بیمه و بهره‌گیری مردم از خدمات بیمه‌ای را رقم بزنیم.
مدیرعامل بیمه مرکزی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه، مباحثی اعم از محصولات بیمه‌ای – بانکی، سرمایه‌گذاری برای تامین مسکن کارکنان بیمه مرکزی و همچنین افزایش میزان سرمایه‌گذاری در بانک برای ارائه محصولاتی جهت کمک به آحاد مردم مطرح است.
وی گفت: ارائه محصولات به اقشار مردم یکی از جهات مهم این همکاری مشترک خواهد بود که در این حوزه، محصولات نوین بانکی – بیمه‌ای و سایر محصولات موجود بیمه به متقاضیان ارائه می‌شود و آنها می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند.
استادهاشمی ادامه داد: از سوی دیگر، همکاری با بانک مسکن به دلیل فعالیت در حوزه تخصصی مسکن، ضریب استفاده از محصولات بیمه در بخش ساختمان اعم از: بیمه آسانسور، بیمه عیوب پنهان ساختمان و بیمه‌های مسئولیت برای سازندگان را افزایش خواهد داد.
مدیرعامل بیمه مرکزی در پایان گفت: همکاری بیمه مرکزی و صنعت بیمه کشور و بانک مسکن می‌تواند راه‌های زیادی را برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد کند. تلاش ما بر این است که این برنامه‌ها در کوتاه‌مدت به نتیجه برسد و امیدواریم که با پیگیری و اقدام به موقع، بتوانیم ظرف چند ماه آتی، این خدمات و محصولات را به مردم معرفی کنیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • نسل جدید با مربی گمنام به دنبال شگفتی/ والیبال به المپیک می‌رسد؟
  • «هفت» در فضایی نوستالژیک راهی آنتن می‌شود
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • حضور چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • لیست تیم ملی والیبال ایران اعلام شد
  • اعلام لیست ۳۰ نفره تیم ملی والیبال ایران؛ موسوی و غفور از لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ جاماندند
  • لیست ۳۰ نفره والیبال ایران در لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور قید تیم ملی را زدند
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • اسامی تیم ملی والیبال ایران اعلام شد